top of page

Træsorter

Materialet kan vi stå inde for. Vi kender vores træer. Vi ved, hvor de kommer fra, og vi behandler dem med omhu fra fældning til forarbejdning. Et bord af dette materiale kan holde generationer. Især hvis du behandler det efter vores anvisninger.

Wenge

Wengetræet vokser i det centrale Afrika og er en meget stærk og elastisk træsort. Farven er mørkebrun med meget fine åretegninger.

Rødeg

Dansk træ, der har en flot åretegning og en større glød end almindeligt egetræ. Farven har en svag rødbrunlig tone.

African Blackwood

Blackwood er et vidunderligt mørkt træ fra det sydøstlige Afrika. Det er et af verdens hårdeste organiske materialer. 

Amerikansk Valnød

Træet har sin oprindelse i det østlige Nordamerika. Træets farve er en kombination af den mørkebrune kerne og den lyse indramning.  

Bøg

Bøgen er en elastisk, fast og slidstærk træsort. Træet stammer fra Europa og har en meget ensartet struktur i sin cremefarvet substans.  

Ægte Kastanje

Den ægte kastanje hører til bøgefamilien, og  er mest udbredt i Østasien og Nordamerika. Træets bark ændrer sig fra at være rød- eller olivenbrun til den til sidst bliver mørkegrå. 

Eg

Egetræets kerne er gråhvid og brunlig, og træets porer ligger i tydelige ringe. Egen er  en enormt solid træsort og er udbredt i store dele af Europa. 

Ask

Asketræet er en tung og hård træart. Det har sin naturlige udbredelse i Europa, og er kendetegnet ved sit lyse dekorative udseende. 

Europæisk Valnød

Træet kommer fra Alsace i det nordøstlige Frankrig. Træets farve er en kombination af den mørkebrune kerne og den lyse indramning. Som oftest er den en smule lysere end den amerikanske valnød. 

bottom of page