top of page

Designeren

Arkitekt MDD Michael H. Nielsen

Arkitekt MDD Michael H. Nielsen er født i Danmark i 1958 og uddannet på Danmarks Designskole i København sidst i 70'erne på linjen for design.

Skolen blev afsluttet med diplom med topkarakter, og han blev umiddelbart efter ansat på Sven Ellekærs møbeltegnestue. Midt i 80'erne følte Michael H. Nielsen, at han havde tilstrækkelig ”ballast” designmæssigt til at åbne egen tegnestue. Han fik hurtigt kontakt med progressive producenter i Danmark, der kunne se mulighederne i hans design, der på den ene side er nyskabende, på den anden side klassisk inspireret.

 

Hans stærke fornemmelse for design er blandt andet formet gennem en intens interesse for skandinavisk møbeltradition og studier af europæisk møbelkunst. Michael H. Nielsen har været repræsenteret med utallige af sine modeller på de mest betydende møbelmesser i blandt andet Köln, Stockholm, High Point og København og har gennem tiderne haft flere hundrede produkter på markedet.

 

Træ har altid været arkitektens foretrukne materiale, og næsten hele hans produktion er derfor udformet med stor respekt for træets natur og de muligheder, det designmæssigt giver.

bottom of page